Levné letenky do Paříže

Paříž je městem kultury, módy, lásky a příběhů, které spojují lidi ze všech koutů světa. Je známá jako město romantiky, historie a především umění. Kde ale sehnat levné letenky do Paříže?

Čeká na vás dechberoucí architektura z téměř všech období s nejvýznamnějšími uměleckými díly. Není divu, že většina turistů z nejrůznějších států sem alespoň jednou v životě zamíří. Jestli se blíží zrovna vaše návštěva a lámete si hlavu, jak se do této metropole nejlépe dostat, budou se vám následující řádky rozhodně hodit.

Paříž

Přílet na letiště Orly

Letiště Orly je 2. největší pařížské letiště a nachází se 18 km jižně od metropole. Má celkem 4 terminály a některé jeho části jsou otevřeny 24 denně.

Odlet z Prahy

Z Prahy létá přímým spojem na letiště Orly VuelingTransavia.

Vueling

Cena za zpáteční letenku se v akci pohybuje okolo 1 400 – 2 000 Kč, a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 1 h 55 min.

Létá se denně po celý rok.

V základní ceně letenky je příruční zavazadlo o maximálních rozměrech 55 × 40 × 20 cm.

Transavia

Cena za zpáteční letenku se v akci pohybuje okolo 1 500 Kč, a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 1 h 56 min.

Létá se denně po celý rok.

V základní ceně letenky je příruční zavazadlo do 10 kg o maximálním rozměru 55 x 40 x 25 cm.

Odlet z Vídně

Z Vídně létá přímým spojem na letiště Orly Transavia.

Transavia

Cena za zpáteční letenku se v akci pohybuje okolo 1 500 – 2 000 Kč, a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 2 h 10 min.

Létá se ve dnech pondělí, čtvrtek, pátek a neděle po celý rok.

V základní ceně letenky je příruční zavazadlo do 10 kg o maximálním rozměru 55 x 40 x 25 cm.


Jak se dostat z/na letiště Orly (ORY)

Nejrychleji vás z nebo na letiště dopraví vlakové spojení RER – linka B. K nejbližší vlakové zastávce (Antomy) vás doveze minivláček „Orly Val“. V centru Paříži budete přibližně za 45 min a jízdenka stojí cca 12 eur.

Nejlevněji vás z letiště dopraví tramvajová linka č. 7, která vás z pod terminálu 4 zaveze na okraj Paříže. Tady přestoupíte na metro (také linka č. 7), kterým se dostanete do centra města. Trasa z letiště na okraj města trvá 30 min a s navazujícím spojením do centra města je to přibližně 1 h. Každá jízdenka (na tramvaj i na metro) stojí cca 2 eura, dohromady vás tedy tato varianta vyjde na necelé 4 eura.

Další variantou je autobusové spojení společnosti OrlyBus, která vás přímým spojen doveze na zastávku Denfert-Rochcereau, kde přestoupíte na metro (linky 4 nebo 6). Cesta autobusem trvá 25 min a v centru města jste za cca 45 min. Jízdenka na autobus vás vyjde na necelých 9 eur + 2 eura za jízdenku metro, celkem vás tedy tento spoj bude stát necelých 11 eur.

Letiste Orly - Levné letenky do Paříže

Přílet na letiště Charles de Gaulle

Letiště Charles de Gaulle (známé také jako Roissy), je druhým největším letištěm v Evropě (po londýnským Heathrow). Veřejné části jsou přístupné nonstop a jeho největší výhodou je centrální zastávka francouzských vysokorychlostních vlaků TGV přímo u terminálu 2, které vás rozvezou po celé zemi.

Odlet z Prahy

Z Prahy létá přímým spojem na letiště Charles de Gaulle Air FranceČSA.

Air France

Cena za zpáteční letenku se v akci pohybuje okolo 1 500 – 2 000 Kč, a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 1 h 50 min.

Létá se denně po celý rok.

V základní ceně letenky je klasické příruční zavazadlo s maximálními rozměry 55 x 35 x 25 cm a malá osobní taška/kabelka/batoh o maximálním rozměru 30 x 40 x 15 cm, přičemž váha obou zavazadel dohromady nesmí překročit 12 kg.

ČSA

Cena je o něco vyšší než v případě Air France, za zpáteční letenku v akci zaplatíte okolo 3 000 Kč, a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 1 h 50 min.

Létá po celý rok ve dnech pondělí, čtvrtek, pátek a neděle.

V základní ceně letenky je pouze příruční zavazadlo do 8 kg s maximálními rozměry 55 x 45 x 25 cm.

Odlet z Vídně

Z Prahy létá přímým spojem na letiště Charles de Gaulle Air FranceAustrian Airlines.

Air France

Cena za zpáteční letenku se v akci pohybuje okolo 1 500 Kč, a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 2 h 10 min.

Létá se denně po celý rok.

V základní ceně letenky je klasické příruční zavazadlo s maximálními rozměry 55 x 35 x 25 cm a malá osobní taška/kabelka/batoh o maximálním rozměru 30 x 40 x 15 cm, přičemž váha obou zavazadel dohromady nesmí překročit 12 kg.

Austrian Airlines

Standardní cena zpáteční letenky se pohybuje okolo 3 500 – 4 000 Kč, za zpáteční letenku v akci pak zaplatíte přibližně 2 500 – 3 000 Kč a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 2 h 5 min.

Létá se denně po celý rok.

V základní ceně letenky je klasické příruční zavazadlo do 8 kg s maximálními rozměry 55 x 40 x 23 cm a malá osobní taška/kabelka/batoh o maximálním rozměru 40 x 30 x 10 cm.


Jak se dostat z/na letiště Charles de Gaulle (CDG)

Nejrychleji vás do centra Paříže dopraví příměstský vlak RER (linka B), a to konkrétně za 35 min. Vyjíždí z terminálu 1 a 2 a jezdí po celý den (až do půlnoci) každých pár minut. Jízdenka stojí necelých 12 eur.

Existuje ještě druhá (levnější) varianta autobusů MHD (linky 350 a 351), kterými ale cesta trvá 80 minut a staví jen na okraji města. Jízdenka vás v tomto případě vyjde přibližně na 6 eur.

V noci se do centra Paříže dostanete noční autobusovou linkou N143 za necelou hodinu. Zastávku najdete u terminálu 3 a jízdenka stojí okolo 8 eur.

Letiste Charles de Gaulle

Přílet na letiště Beauvais

Letiště Beauvais-Tille se nachází necelých 90 km od Paříže a létají sem pouze nízkonákladovky jako Ryanair nebo Wizz Air. Letiště je přes noc uzavřené, otevírá se až 2 h před prvním odletem.

Odlet z Prahy

Z Prahy létá přímým spojem na letiště Beauvais pouze Ryanair.

Ryanair

Standardní cena zpáteční letenky se pohybuje okolo 3 000 Kč, za zpáteční letenku v akci pak zaplatíte přibližně 800 – 1 200 Kč a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 1 h 45 min.

Létá se po celý rok. V sezóně (duben – říjen) se létá ve dnech pondělí, středa, pátek a neděle, a mimo sezónu (listopad – březen) se létá pouze v úterý a sobotu.

V základní ceně letenky je pouze malé palubní zavazadlo (batoh/taška) do 5 kg s maximálními rozměry 40 x 20 x 25 cm. Za příplatek je možné pořídit klasické příruční zavazadlo do 10 kg s maximálními rozměry 55 x 40 x 20 cm, a to dvěma způsoby. Jejich podrobný popis najdete v tomto článku >>

Odlet z Vídně

Z Vídně létá přímým spojem na letiště Beauvais také pouze Ryanair.

Ryanair

Standardní cena zpáteční letenky se pohybuje okolo 2 000 – 2 500 Kč, za zpáteční letenku v akci pak zaplatíte přibližně 700 – 1 000 Kč a pořídíte je zde >>. Samotný let trvá 2 h.

Létá se po celý rok. V sezóně (duben – říjen) se létá každý den kromě soboty, mimo sezónu (listopad – březen) se létá ve dnech pondělí, středa a pátek.

V základní ceně letenky je pouze malé palubní zavazadlo (batoh/taška) do 5 kg s maximálními rozměry 40 x 20 x 25 cm. Za příplatek je možné pořídit klasické příruční zavazadlo do 10 kg s maximálními rozměry 55 x 40 x 20 cm, a to dvěma způsoby. Jejich podrobný popis najdete v tomto článku >>

Letiste Beauvais

Jak se dostat z/na letiště Beauvais (BVA)

Z letiště Beauvais jezdí do Paříže shuttle bus spol. Terravision, který vás doveze na zastávku Porte Maillot. Autobus vyjíždí každých 20 minut po přistání každého letadla a pokud se stane, že by bylo zpožděné, autobus na něj počká. Ve směru z Paříže na letiště Beauvais vyjíždí autobus vždy 4 hodiny před každým odletem.

Cesta do centra Paříže trvá 90 minut a lístek v jednom směru stojí 16.90 EUR. Více info a nákup jízdenek najdete zde >>


Mobilní aplikace FlyAway vás upozorní na akční letenky od 250 Kč.

Stáhněte si aplikaci ve svém storu a pořiďte letenky na všechna další dobrodružství za desetinu ceny, aniž byste hnuli prstem

Jste na počítači?
Naskenujte telefonem QR kód.


sdílejte článek

Přečtěte si také...

Praktické informace

Jak platit v zahraničí bez poplatků?

Čím platíme v zahraničí? Jedině Revolutkou. Dříve to byla primárně karta pro cestovatele, dneska už je to aplikace pro kompletní správu veškerých financí. Jedna z největších výhod Revolut karty

Letenky

Jak najít levné letenky do Benátek? 

Benátky jsou známým severoitalským městem, které patří k jednomu z největších klenotů Evropy. Město postavené téměř celé na vodě láká turisty pro svoji originalitu, romantické úzké uličky,